Wie ben ik?

   

Wie ben ik?

Ik ben Annet Mulder,

getrouwd en moeder van twee kinderen. Deze hebben beiden borstvoeding gehad! Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik in aanraking met de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. Een vrijwilligersorganisatie waar ik veel aan heb gehad. In 2000 startte ik met de opleiding tot contactpersoon bij de VBN en deze hobby heb ik acht jaar in Almelo uitgevoerd.

In 2008 heb ik de opleiding tot lactatiekundige aan de Hogeschool in Utrecht gevolgd. Lactatiekundigen met de letters IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) achter hun naam zijn professioneel opgeleide borstvoedingsspecialisten. De opleiding wordt verzorgd door opleidingscentrum NCLO in Almere en afgesloten met een internationaal examen. 

Na mijn opleiding ben ik met veel plezier als lactatiekundige IBCLC in ZGT, Ziekenhuis Groep Twente, aan het werk gegaan. Eén van mijn taken is het begeleiden van moeders met borstvoedingsproblemen op de afdeling "moeder en kind", de afdeling "moeder en tiener" en de "Moeder Baby Unit" (MBU) van de PAAZ afdeling.

Voor informatie over de lactatiekundige begeleiding in het ziekenhuis verwijs ik naar zgt.nl. Hier vind je informatie over de maandelijkse voorlichtingsbijeenkomsten, het lactatiekundig spreekuur en de begeleiding op de afdeling.

Sinds 2011 werk ik als vrijgevestigd lactatiekundige IBCLC in de regio Almelo en omstreken. Voor informatie over de verschillende mogelijkheden zie consulten. 

Ik help je graag bij je vragen, problemen of onzekerheden rondom het geven van borstvoeding. Ik denk mee met de doelen die jij of jullie willen behalen!

Daarnaast verkoop en verhuur ik borstvoeding gerelateerde producten. Voor informatie over verkoop en verhuur zie kopen en huren.

Het begeleiden van gezinnen is erg leuk maar ook geef ik graag les. Ik ben gastdocent bij de opleiding tot lactatiekundige en de opleiding tot jeugdartsen. Daarnaast geef ik scholingen aan kraamverzorgenden en verloskundigen.

In de afgelopen jaren heb ik al regelmatig lezingen mogen verzorgen over verschillende onderwerpen in binnen- en buitenland.