Lactatiekundige Consulten AML

   

Lactatiekundige Consulten AML

Heb je vragen over het geven van borstvoeding en wil je een afspraak maken voor een lactatiekundig consult, stuur mij dan een bericht via Whatsapp 06-28537819. Informatie over de verschillende consulten die ik aanbied, de betaling en vergoeding van de zorgverzekeraar vind je hieronder.

Telefonisch consult

Telefonisch consult (€15,00 per 10 minuten)

Voor een korte vraag die geen observatie van de moeder en/of baby vereist, is een telefonisch consult mogelijk. 

Tijdens het gesprek zullen we gezamenlijk inschatten of het advies telefonisch kan worden gegeven of dat een live consult nodig is.

E-mail consult

E-mail consult (€25,00)

Vragen waarbij een observatie van de moeder en/of de baby niet noodzakelijk is, kunnen soms via de mail beantwoord worden. Bijvoorbeeld vragen over medicatie en borstvoeding.

Beeldbellen

Beeldbellen via telefoon of Zoom (€80,00 per uur)

In sommige gevallen is het niet nodig om elkaar live te zien maar is het wel prettig om elkaar live te spreken. In dat geval is een zoomconsult de oplossing. Een telefonisch vervolgconsult of tijdelijk WhatsApp contact is hierbij inbegrepen.

"Face to face" consult

"Face to face" consult (bij mij €80,00 per uur; bij jou €100,00 per uur*)

Bij problemen bij het geven van borstvoeding is een 'live consult' het nuttigst. Het beste is het om een consult te plannen zodat er een voeding geobserveerd kan worden. Dit consult duurt gemiddeld een uur. 

Een consult bestaat uit het bespreken van de periode tot nu toe, beoordeling van mondanatomie, borsten en een voeding. Ik mail een steekwoordenverslag met daarin informatie en advies en stuur aanvullende informatie per WhatsApp. 

Na dit consult heb je mij twee weken achter de hand voor vragen.

*Consult bij jou: €100,00 per uur, exclusief reiskosten á €0,24 per kilometer. Als de reistijd meer dan 30 minuten bedraagt (enkele reis) dan overleg ik een reistijdvergoeding met je.

Weegconsult

Weegconsult (€60,00)

Wil je weten of je baby voldoende drinkt en goed groeit? Tijdens een weegconsult wegen we gezamenlijk je baby en kun je natuurlijk vragen stellen. Een weegconsult duurt maximaal 45 minuten.

Consult “flesweigeren”

Consult “flesweigeren” oftewel flesonkunde (€80)

Heeft jouw baby moeite met het drinken uit de fles? Dan kan een flesconsult je helpen! Het consult duurt gemiddeld een uur. We bespreken de afgelopen periode, ik doe mondonderzoek en we bekijken samen een voeding. Aan de hand van dit consult kijken we samen naar de mogelijke oorzaken en maken we op maat gemaakt plan. Het plan is afhankelijk van verschillende factoren zoals wat de baby wel of niet doet met de fles en bijvoorbeeld de leeftijd. Na dit consult heb je mij twee weken achter de hand voor vragen.

Het begeleidingspakket

Het begeleidingspakket (€275,00)

Wil je zeker zijn van uitgebreide begeleiding, kies dan voor dit pakket met:

Kolfconsult

Kolfconsult (€30,00)

Ben je op zoek naar een geschikte kolf, heb je vragen over kolven in het algemeen of weet je niet hoe dit in jouw situatie het beste te combineren is met bijvoorbeeld een baan? Dan is een kolfconsult iets voor jou. Het gesprek duurt ongeveer een half uur en vindt plaats bij mij in de praktijk. 

Ter plekke kun je verschillende kolven uitproberen, zowel klassieke als handsfree kolven. Hierdoor weet je welke kolf bij jouw past! Het is handig als je een voedingsbeha draagt.

Neem een flesje mee, zodat je de melk die je tijdens het testen afkolft mee naar huis kan nemen. Het kolft het prettigst, als je niet vlak voor die tijd een voeding hebt gehad. Schrijf gerust je vragen op, zodat die tijdens het gesprek aan bod komen.

Vanaf een week of 4 tot 6 na de bevalling raad ik aan om te gaan oefenen met het drinken uit de fles. Als er een specifieke reden is, kan dit eerder maar hoeft niet.

Een gebruikte kolf kan niet geretourneerd worden.

Ultrageluid

Ultrageluid bij borstontsteking 

Ultrageluid is één van de manieren om klachten van een borstontsteking  te verminderen. 

Voor informatie en het behandelen van een borstontsteking verwijs ik naar een artikel op borstvoeding.com over borstontsteking.

Helpt de reguliere behandeling van een borstontsteking niet, heb je regelmatig terugkerende verstoppingen in je borst, een harde plek die je niet weg krijgt kan ultrageluid helpen.

Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig. Deze vinden plaats in mijn consultkamer. Een behandeling duurt gemiddeld 10 min en kan in combinatie met een lactatiekundig consult. Alleen een ultrageluidbehandeling is in specifieke situaties ook mogelijk. De eerste keer zal de behandeling wat langer duren dan de 2e en de 3e keer.

Betaling

Betaling

De consulten worden via een betaalverzoek afgerekend. De factuur wordt na de betaling via de mail gestuurd. Consulten zijn vrijgesteld van BTW.

Vergoeding

Vergoeding door de zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. De lactatiekundige dient aangesloten te zijn bij de NVL. Ik adviseer je om bij je zorgverzekering te informeren of er vanuit het aanvullend pakket een vergoedingsregeling voor de lactatiekundige zorg is opgenomen. Lees meer op zorgwijzer.nl.

Soms vergoedt de zorgverzekeraar alleen een consult als je wordt verwezen door een huisarts, verloskundige of het consultatiebureau.